Spirefrø Alfalfa 150g, økologisk

(12 omtaler) | Legg inn annmeldelse

99 kr

Alfalfa er dronningen av spirefrø. Lett å dyrke og svært næringsrik. Frisk, søt og nøtteaktig smak. Alfalfa er det mest brukte frøet til spiring.

På lager

Produktnummer: NG7251 Kategorier: , Stikkord: EAN: 3465511101153
Gremline

Beskrivelse

Spirefrø Alfalfa 150 g Økologisk

Navnet er arabisk og betyr “far til all mat”. Det ble oppdaget i Iran og gitt til hestene for å gjøre dem motstandsdyktige og energiske.

På grunn av at det er enkelt å få til, passer det også godt for nybegynnere innen spiring. Alfalfa kan dyrkes fram i løpet av kort tid, uansett årstid.

De forbrukes i rå og knasefulle skudd på 2 til 3 cm, og passer til mange typer mat og kommer i en hendig frø forpakning som kan forsegles etter åpning.

VITAMINER OG MINERALER

Alfalfa-spirer er spesielt rik på vitamin-K, C og B-vitaminet folat, samt sporstoffet kobber. Vitamin-K er viktig for at blodet skal koagulere seg, samt oppbyggingen av skjelettet. Folat er viktig for normal celledeling samt produksjon og omsetning av proteiner. C-vitamin styrker immunforsvaret og hjelper på opptak av jern, mens kobber er viktig for dannelsen av hemoglobin som frakter oksygen i blodet.

Forskning har vist at alfalfa-spirer kan bidra til å senke kolesterolet.

ØKOLOGISKE FORDELER

  • Dyrket uten ved bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. GMO-fri.

BRUK

  • Bløtleggings tid: 1 natt.
  • Spiretid: 5 til 6 dager.

Oppbevar frøene dine i sin opprinnelige emballasje ved romtemperatur, på et tørt sted.

Dine spirede frø er best når du bruker de med en gang. Hvis du ikke bruker dem umiddelbart kan du oppbevare de i kjøleskapet i noen dager, helst i en lukket beholder.

Allergi informasjon:

Kan inneholde spor av: Gluten, Sesamfrø, Nøtter, Sennep

Tilleggsinformasjon

PRODUSENT

Germline

12 omtaler for Spirefrø Alfalfa 150g, økologisk

  1. | Legg igjen en annmeldelse

    Aud Wenche Skogen

    Fine spirer

  2. | Legg igjen en annmeldelse

    Viktor Moen

    Supert! Dette er de beste spirefrøene, synes jeg. Spesielt gode på ei skive brød, med litt gastromat og ost. Jeg bruker dem på all slags mat. Den nydelige, sprø ertesmaken passer til det meste, og anbefales på det sterkeste for nybegynnere i spirekunsten.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…