Algestop 'Hagedam'

 • Algestop 'Hagedam'
 • Kr. 389,00

 • Eks. MVA: Kr. 311,20
 (2 omtaler)
 • Leverandør: BioPlant
 • Varenummer: VMH550081
 • Lagerstatus: På Lager
- +

Algestop 'Hagedam'

Biologisk middel til behandling av ca. 10m3 vann (tilsvarer en dam på ca. 20m2 hvis gjennomsnittsdybden er ca. 0,5 meter) Godt egnet til Koi. Av hensyn til temperatur er den beste behandlingsperioden anbefalt mellom 1. Mai til 15. August for best mulig resultat.

Algestop ‘Hagedam’ er en videreutvikling av produkt som den engelske bedriften “Viresco” i sin tid utviklet for å forebygge sykdom i oppdrettsanlegg. En svært viktig bivirkning av det dette produktet var at vannet ble klarere og alger ble gradvis redusert.

Virker godt mot encellede trådalger (grønt og uklart vann) men det er imidlertid observert tilfeller der noen arter av trådformede alger ikke blir helt utkonkurrert.

Testvinder i 'Koi Ponds & Garden' Magazine

I et mindre dansk forsøk ble vann fra en hagedam (se foto nedenfor) helt oppi to akvarium, der det ene ble behandlet med Algestop ‘Hagedam’. Etter 2 måneder ved 19-23°C er vannet rent og klart.

Virkemåte:
Mikroorganismene er bedre å oppta næringsstoffer fra vannet en alger, og vil derfor gradvis forbedre vannet ved at de bryter ned nitrogen og reduserer fosfor i både vann og slam på bunnen og på sidene.

Når algebelegg og trådformede alger oppstår i vannet, tilsettes Algestop ‘Hagedam’. Etter at Algestop ‘Hagedam’ er tilsatt i vannet vil algene få mangel på næringsstoffer, noe som hemmer algens vekst. Hastigheten algene reduseres med er avhengig av mengde næringsinnhold som er i vannet fra starten av behandlingen. Ved lavt næringsinnhold (10-20 mg NO3/L.) ses begynnende klarning av vannet først etter 4-5 uker, men ved høyere næringsinnhold i vannet fra starten av vil det ta flere uker. Temperaturen påvirker også effekten. Bakteriene i Algestop ‘Hagedam’ går i dvale når temperaturen er under 10°C. Over 10°C begynner de så smått å bli aktive, men ved 19-25°C fungerer de optimalt.

Algestop fungerer derfor best hvis den tilsettes i perioden mai-august. De første 2 månene etter behandling kan det være smart å fjerne trådalger som eventuelt finnes i hagedammen, for å oppnå et raskere resultat.

Bakteriekulturen skaper et sunnere miljø for fiskene og reduserer faren for sykdommer.

Bruksanvisning:

 • Dosering: 5 gram til 10m3 vann (tilsvarer 20 kvadratmeter hagedamm, hvis dybden er ca. 0,5 meter i gjennomsnitt)
 • Det er en fordel å starte oppblandingen fra morgenen av.
 • Pr. pakke med tabletter skal det tilsettes 3 spiseskjeer sukker, som oppløses i en bøtte med noen liter vann fra hagedammen. Rør godt om.
 • Når tablettene og sukkeret er oppløst, la bøtten med oppløsning stå i 10-14 timer for å oppformere bakteriene, rør om av og til. Unngå direkte sollys!
 • Oppløsningen fordeles i hagedammen (helst om kvelden) ved hjelp av pumpe eller omrøring.

Behandlingstidspunkt:

 • Den beste tidspunkt for behandlingen er om førsommer, når mikroorganismene får en god start før algene blomstrer opp.
 • Man kan bruke produktet hele sommeren, men det kan ta lengre tid før vannet klarner vis en tar behandlingen midtsommers eller senere.
 • Av hensyn til temperaturen er den beste behandlings perioden ca. 1. mai til 15. august.
 • Behandlingen gjentas ved senere oppblomstring av alger eller hvis vannet blir skiftet.

Algestopp ‘Hagedam’ er ikke skadelig for fisk, planter, dyr eller mennesker.

FRAKTFRITT LEVERT:
Vår logistikk partner leverer din ordre direkte hjem i din postkasse og alle produkter i denne kategorien leveres fraktfritt. Vi har satset på å levere effektivt og enkelt. Da nyttedyrene er en ferskvare og produseres på bestilling leveres disse ordrene 1 gang i uka.
Varen(e) må være bestilt og betalt innen fredager kl. 12:00 for levering fredag påfølgende uke.

Skriv omtale

Merk: HTML støttes ikke!
    Dårlig           Bra
Captcha

FRAKTFRITT LEVERT:
Vår logistikk partner leverer din ordre direkte hjem i din postkasse og alle produkter i denne kategorien leveres fraktfritt. Vi har satset på å levere effektivt og enkelt. Da nyttedyrene er en ferskvare og produseres på bestilling leveres disse ordrene 1 gang i uka.

Bestilling og levering:
Varen(e) må være bestilt og betalt innen fredager kl. 12:00 for levering innen fredag påfølgende uke, det kan skje at varen blir levert rett over helgen, dette skal ha lite og si for nyttedyrene.

Eksempel:
Bestiller du fredag før klokken 12:00 uke 10. vil varen vanligvis være levert i postkassen innen fredag uke 11.

NB: det er ikke angrefrist på slike "ferskvare" produkter.

Tagger: Plantevern

Relaterte Produkter