Blogger

Epsom Salt - For han, henne og planten!
Epsom Salt – MgSO4 – Bittersalt har mange bruksområder. Epsom salt er genialt og bruke i hagen, da det senker pH i jorden, du kan også ha litt oppi vannings kanna. Epsom salt er også kjent for sin mykgjørende effekt på eksem plaget hud og dens muskel avslappende og rensende effekt. Ett rent naturlig mineral uten tilsetningsstoffer. Epsom salt sine spesielle egenskaper har vært kjent i mange år, og saltet brukes i dag av personer med muskelsmerter og hud problemer. Epsom salt eller bitters..
Natron - Det glemte "alt-mulig" middelet!
Natron - natriumbikarbonat - NaHCO3 Brukes vanligvis som hevelse middel ved baking, som syrenøytraliserende middel i medisin og som brannslukkings middel. I den senere tid har det også vært endel fokus på natron som et middel som kan brukes til alt. Natron, natriumhydrogenkarbonat, natriumbikarbonat, NaHCO3 eller E500 er et hvitt pulver. I baking reagerer natron med syrer, for eksempel surmelk og frigjør CO2 (karbondioksid), som danner små hulrom i deigen. Natron er en av bestanddelene i b..
HydroBuddy - Del 1
HydroBuddy Er ett gratis åpen kildekode program for beregning av næringsstoff sammensetning for forskjellige planter. Det er ofte brukt i forbindelse med hydro og aero dyrking innendørs der en er veldig avhengig av tilnærmet korrekt balanse av næringstoffer i oppløsningen. Det kan uten problem tilpasses alle typer dyrking også ute og i jord. Med programmet kan hvem som helst enkelt utføre beregninger for sammensetning av næringsoppløsninger, en veldig tungvint oppgave som kan ta mye tid ..
Hvorfor er pH viktig?
Hvordan kan jeg heve eller senke pH? Mange gartnere har problemer med pH i jordsmonnet. En høy pH kan låse ute nødvendige næringsstoffer og etterligne andre problemer som Fe og Mg mangler. Den største feilen nye dyrkere gjør er å prøve og justere pH problemer for raskt. Det første trinnet i å avgjøre om høy pH er det virkelige problemet, er å få tak i en god pH tester. Surhet eller alkalitet i jorda er målt i pH (potensielle hydrogen-ioner). I utgangspunktet er det et mål for mengd..
Viser 1 til 4 av 4 (1 Sider)