NemaTop

 • Kr. 250,00

 • Eks. MVA: Kr. 200,00
 (2 omtaler)
 • Leverandør: BioPlant
 • Varenummer: VMH550021
 • Lagerstatus: På Lager

Alternativer:

- +

NemaTop mot Rotsnutebiller og Hageoldenborre

Nematodene (Heterorhabditis sp.) leveres i en blanding av fin leire i pakker for behandling av 20m2, 100m2 eller 1000m2 jord. Nematodene er også kalt rundormer som er mikroskopisk små. De finnes naturlig i jorden men ofte ikke i stort nok antall. Etter utvanning av produktet, søker nematodene selv rundt i jorden etter larvene av Rotsnutebille og Oldenborre. Når larven blir funnet, infiseres larven av nematoder og dør. Infiserte lever blir mursteinsrød. Den døde larven fungerer nå som et hylster hvor nematodene kan formere seg. Nematodene kan kun leve av insektslarver og kan dermed ikke skade røtter og andre plantevekster. Pass på at det er riktig skadedyr som er identifisert.

 
Behandlingstid:

Da det kun er larvestadiet av Rotsnutebillen og Hageoldenborren som infiseres av nematodene,  er det viktig å gjøre behandlingen i rett tid i livssyklusen. I hage og andre utendørsarealer er behandlingstiden mai-juni og august-september.
 


Bruksanvisning:

 • Nematodene leveres i en leireblanding for behandling av 20m2 eller 100m2 jord. 
 • Posens innhold oppløses i en vannkanne eller bøtte vann.
 • Tilpass vannmengden slik at du karer å dekke det området som er angrepet.
 • Hell oppløsningen jevnt utover det område som er angrepet.
 • Den første uken etter behandling må jorden holdes lett fuktig.
 • Best effekt oppnås ved jordtemperatur på 12-25°C.

Følg bekjempelsen:

2 til 3 uker etter behandling skal du kunne finne døde brune larver rundt røtter og i jorden. Bekjempelsen av hageoldenborre larver er meget effektiv, men da de voksne kan leve over et år kan det forekomme at de legger nye egg som nematoden ikke rekker å infisere. Prøv derfor å fang eventuelle voksne rotsnutebiller og hageoldenborrebiller om kvelden vis mulig eller gjenta behandlingen.

 

FRAKTFRITT LEVERT:

Vår logistikk partner leverer din ordre direkte hjem i din postkasse og alle produkter i denne kategorien leveres fraktfritt. Vi har satset på å levere effektivt og enkelt. Da nyttedyrene er en ferskvare og produseres på bestilling leveres disse ordrene 1 gang i uka. Varen(e) må være bestilt og betalt innen fredager kl. 12:00 for levering fredag påfølgende uke, det kan skje at varen blir levert rett over helgen, dette skal ha lite og si for nyttedyrene.

 

 

 

 

Skriv omtale

Merk: HTML støttes ikke!
    Dårlig           Bra
Captcha

FRAKTFRITT LEVERT:
Vår logistikk partner leverer din ordre direkte hjem i din postkasse og alle produkter i denne kategorien leveres fraktfritt. Vi har satset på å levere effektivt og enkelt. Da nyttedyrene er en ferskvare og produseres på bestilling leveres disse ordrene 1 gang i uka.

Bestilling og levering:
Varen(e) må være bestilt og betalt innen fredager kl. 12:00 for levering innen fredag påfølgende uke, det kan skje at varen blir levert rett over helgen, dette skal ha lite og si for nyttedyrene.

Eksempel:
Bestiller du fredag før klokken 12:00 uke 10. vil varen vanligvis være levert i postkassen innen fredag uke 11.

NB: det er ikke angrefrist på slike "ferskvare" produkter.
Tagger: Plantevern

Relaterte Produkter