Spirefrø Alfalfa og Karse 150 g Økologisk

  • Spirefrø Alfalfa og Karse 150 g Økologisk
  • Kr. 95,00

  • Eks. MVA: Kr. 82,61
 (0 omtaler)
  • Leverandør: Germline
  • Varenummer: NG7250
  • Lagerstatus: På Lager
- +

Spirefrø Alfalfa og Karse 150 g Økologisk

Spirefrø av alfalfa og karse. Mild kryddersmak. Næringsrik. Lett å dyrke

Karse er en av de letteste spirene å spire. Det er også alfalfa som regnes som dronningen av spirer. Alfalfa er det mest brukte frøet til spiring og det høyest verdsatte. Navnet er arabisk og betyr “far til all mat”. Det ble oppdaget i Iran og gitt til hestene for å gjøre dem motstandsdyktige og energiske.

Blandingen gir deg en mild kryddersmak. Den er enkel å få til og kan dyrkes fram i løpet av kort tid, uansett årstid. Den passer godt til mange typer mat, for eksempel i salater, til pasta og omeletter. Det er flott å kunne dyrke sin egen friske og kortreiste mat.

Spis de grønne spirene når de er 2 til 3 cm lange.

Frøene kommer i en hendig forpakning som kan forsegles etter åpning. Et smart vindu viser når du begynner å gå tom for frø.

VITAMINER OG MINERALER
Alfalfa-spirer er spesielt rik på vitamin-K, C og B-vitaminet folat, samt sporstoffet kobber. Vitamin-K er viktig for at blodet skal koagulere seg, samt oppbyggingen av skjelettet. Folat er viktig for normal celledeling samt produksjon og omsetning av proteiner. C-vitamin styrker imunforsvaret og hjelper på opptak av jern, mens kobber er viktig for dannelsen av hemoglobin som frakter oksygen i blodet.

Forskning har vist at alfalfa-spirer kan bidra til å senke kolesterolet.

Karse inneholder kalsium, kalium, jod, jern og fosfor og er kjent for å stabilisere blodsukkeret.

Spriring øker frøets naturlige vitamininnhold og fremmer kroppens assimilering av mineraler.

ØKOLOGISKE FORDELER

  • Dyrket uten ved bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. GMO-fri.

BRUK

  • Bløtlegging: 1 natt.
  • Spiretid: 5 til 6 dager.

Oppbevar frøene dine i sin opprinnelige emballasje ved romtemperatur, på et tørt sted.

Dine spirede frø er best når du bruker de med en gang. Hvis du ikke bruker dem umiddelbart kan du oppbevare de i kjøleskapet i noen dager, helst i en lukket beholder.

Allergiinformasjon:
Kan inneholde spor av: Gluten, Sesamfrø, Nøtter, Sennep

 

Skriv omtale

Merk: HTML støttes ikke!
    Dårlig           Bra
Captcha

Spiring øker frøets proteininnhold

Ved spiring vekkes frøet fra sin sovende tilstand, komplett med alt sitt potensiale. Under spiring begynner frøet å bygge alle reservene planten trenger for sin fremtidige vekst.

Spiring øker frøets proteininnhold og enzymer kutter disse proteinene i mindre byggeklosser kalt aminosyrer, noe som gjør det mye lettere for fordøyelsessystemet å ta opp. Noen av disse aminosyrene kalles essensielle fordi vi kun får dem av maten vi spiser.


Mer vitaminer og mineraler

Spirede frø øker dermed proteininntaket i kroppen. Men det har også andre fordeler. Det øker mengden vitaminer og mineraler kraftig samtidig som de ødelegger «anti-ernæringsmessige» forbindelser som fytinsyre.

Disse forbindelsene virker ved immobiliserende mineraler og hidrer oss i å assimilere dem og dra nytte av deres godhet. Ved å ødelegge dem øker spiring både vitamin og mineralinntak fra maten.

Slik blir spirefrø et verdifullt bidrag til vår helse.


Slik spirer du frø:

  1. Ta en spiseskje frø for hvert brett og la de trekke i et glass med vann over natten.
  2. Hell frøene dine på brettet over vasken og skyll med kaldt vann.
  3. Sett deretter de to skuffene på dreneringsstativet og dekk dem med lokket.
  4. Med lokket på, skyll dine to skuffer med frø to ganger om dagen, morgen og kveld under rennende kalt vann i cirka ett minutt.
  5. Stable så dreneringsskuffene i stativet i 15 til 20 minutter til det gjenværende vannet er borte.
  6. Gjenta punkt 4 og 5 i så mange dager som frøene må spire. Se informasjon på pakken.

Tagger: Spirefrø

Relaterte Produkter

Sist Sett