Spirefrø Hirse 200 g Økologisk

  • Spirefrø Hirse 200 g Økologisk
  • Kr. 37,00

  • Eks. MVA: Kr. 32,17
 (0 omtaler)
  • Leverandør: Germline
  • Varenummer: NG7256
  • Lagerstatus: På Lager
- +

Spirefrø Hirse 200 g Økologisk

Glutenfri hirse har en subtil, behagelig smak. Den er perfekt sammen med salater, grønnsaker eller mosede belgfrukter.

Hirse er enkel å dyrke og vokser raskt. Den kan dyrkes fram i løpet av kort tid, uansett årstid. Det er noe eget med å dyrke sin egen sunne, friske og kortreiste mat. Spises når spiren er 2-3 cm.

Kommer i hendig forpakning som kan forsegles etter åpning. Et smart vindu som viser når du begynner å gå tom for frø.

VITAMINER OG MINERALER
Hirsefrø er rik på mineraler og vitaminer kroppen din trenger, som: magnesium, kalsium, mangan, tryptofan, fosfor, fiber, B-vitaminer og antioksidanter.

Disse kan være positivt for helsen din fordi:
Magnesium i hirse kan bidra til å redusere risiko for migrene og hjerteinfarkt. Vitamin B3 i hirse kan bidra til å senke kolesterolet. Fosfor i hirse kan hjelpe til med fettmetabolisme, reparere kroppsvev og skape energi.

Hirse kan også bidra til å redusere risikoen for type 2 diabetes..

ØKOLOGISKE FORDELER

  • Dyrket uten ved bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. GMO-fri.

BRUK

  • Bløtlegging: 1 natt.
  • Spiretid: 2 til 4 dager.

Oppbevar frøene dine i sin opprinnelige emballasje ved romtemperatur, på et tørt sted.

Dine spirede frø er best når du bruker de med en gang. Hvis du ikke bruker dem umiddelbart kan du oppbevare de i kjøleskapet i noen dager, helst i en lukket beholder.

Allergiinformasjon:
Kan inneholde spor av: Sesamfrø, Nøtter, Sennep

 

 

Skriv omtale

Merk: HTML støttes ikke!
    Dårlig           Bra
Captcha

Spiring øker frøets proteininnhold

Ved spiring vekkes frøet fra sin sovende tilstand, komplett med alt sitt potensiale. Under spiring begynner frøet å bygge alle reservene planten trenger for sin fremtidige vekst.

Spiring øker frøets proteininnhold og enzymer kutter disse proteinene i mindre byggeklosser kalt aminosyrer, noe som gjør det mye lettere for fordøyelsessystemet å ta opp. Noen av disse aminosyrene kalles essensielle fordi vi kun får dem av maten vi spiser.


Mer vitaminer og mineraler

Spirede frø øker dermed proteininntaket i kroppen. Men det har også andre fordeler. Det øker mengden vitaminer og mineraler kraftig samtidig som de ødelegger «anti-ernæringsmessige» forbindelser som fytinsyre.

Disse forbindelsene virker ved immobiliserende mineraler og hidrer oss i å assimilere dem og dra nytte av deres godhet. Ved å ødelegge dem øker spiring både vitamin og mineralinntak fra maten.

Slik blir spirefrø et verdifullt bidrag til vår helse.


Slik spirer du frø:

  1. Ta en spiseskje frø for hvert brett og la de trekke i et glass med vann over natten.
  2. Hell frøene dine på brettet over vasken og skyll med kaldt vann.
  3. Sett deretter de to skuffene på dreneringsstativet og dekk dem med lokket.
  4. Med lokket på, skyll dine to skuffer med frø to ganger om dagen, morgen og kveld under rennende kalt vann i cirka ett minutt.
  5. Stable så dreneringsskuffene i stativet i 15 til 20 minutter til det gjenværende vannet er borte.
  6. Gjenta punkt 4 og 5 i så mange dager som frøene må spire. Se informasjon på pakken.

Tagger: Spirefrø

Relaterte Produkter