Spirefrø Spelt 200 g Økologisk

  • Spirefrø Spelt 200 g Økologisk
  • Kr. 37,00

  • Eks. MVA: Kr. 32,17
 (0 omtaler)
  • Leverandør: Germline
  • Varenummer: NG7257
  • Lagerstatus: På Lager
- +

Spirefrø Spelt 200 g Økologisk

Spelt er en nær fetter av hvete. Den er rikere på proteiner og har et svakere gluten.

Spis de rå, ømme, sprø spirene når de er cirka 0,5 cm i størrelse (spirer) eller cirka 1,5 cm (skudd). De passer perfekt til musli, i en suppe eller en salat. Du kan også bruke de til burgere eller brød.

Spelt er enkel å dyrke og kan dyrkes fram i løpet av kort tid uansett årstid. Det er flott å dyrke sin egen friske og kortreiste mat.

Frøene kommer i en hendig forpakning som kan forsegles etter åpning. Et smart vindu viser når du begynner å gå tom for frø.

VITAMINER OG MINERALER
Spelt inneholder mye proteiner og 18 essensielle aminosyrer. Den har et høyere innhold av jern, proteiner og B-vitamin enn vanlig hvete.

Spiring øker frøets naturlige vitamininnhold og fremmer kroppens assimilering av mineraler.

ØKOLOGISKE FORDELER

  • Dyrket uten ved bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. GMO-fri.

BRUK

  • Bløtlegging: 12 timer.
  • Spiretid: 2 til 3 dager.

Oppbevar frøene dine i sin opprinnelige emballasje ved romtemperatur, på et tørt sted.

Dine spirede frø er best når du bruker de med en gang. Hvis du ikke bruker dem umiddelbart kan du oppbevare de i kjøleskapet i noen dager, helst i en lukket beholder.

Allergiinformasjon:
Inneholder: Gluten. Kan inneholde spor av: Sesamfrø, Nøtter, Sennep

 

 

Skriv omtale

Merk: HTML støttes ikke!
    Dårlig           Bra
Captcha

Spiring øker frøets proteininnhold

Ved spiring vekkes frøet fra sin sovende tilstand, komplett med alt sitt potensiale. Under spiring begynner frøet å bygge alle reservene planten trenger for sin fremtidige vekst.

Spiring øker frøets proteininnhold og enzymer kutter disse proteinene i mindre byggeklosser kalt aminosyrer, noe som gjør det mye lettere for fordøyelsessystemet å ta opp. Noen av disse aminosyrene kalles essensielle fordi vi kun får dem av maten vi spiser.


Mer vitaminer og mineraler

Spirede frø øker dermed proteininntaket i kroppen. Men det har også andre fordeler. Det øker mengden vitaminer og mineraler kraftig samtidig som de ødelegger «anti-ernæringsmessige» forbindelser som fytinsyre.

Disse forbindelsene virker ved immobiliserende mineraler og hidrer oss i å assimilere dem og dra nytte av deres godhet. Ved å ødelegge dem øker spiring både vitamin og mineralinntak fra maten.

Slik blir spirefrø et verdifullt bidrag til vår helse.


Slik spirer du frø:

  1. Ta en spiseskje frø for hvert brett og la de trekke i et glass med vann over natten.
  2. Hell frøene dine på brettet over vasken og skyll med kaldt vann.
  3. Sett deretter de to skuffene på dreneringsstativet og dekk dem med lokket.
  4. Med lokket på, skyll dine to skuffer med frø to ganger om dagen, morgen og kveld under rennende kalt vann i cirka ett minutt.
  5. Stable så dreneringsskuffene i stativet i 15 til 20 minutter til det gjenværende vannet er borte.
  6. Gjenta punkt 4 og 5 i så mange dager som frøene må spire. Se informasjon på pakken.

Tagger: Spirefrø

Relaterte Produkter